Siirry sisältöön

Tapahtumat

Julkaistu 26.5.2023Päivitetty 18.9.2023

Kelan tietopavelut järjestää vuoden aikana useita tapahtumia. Suuri osa näistä on Kelan tutkimusyksikön seminaareja ja webinaareja erilaisista ajankohtaisista tutkimuskysymyksistä.

Tältä sivulta löydät tietoja tulevista tapahtumista ja pääset myös tarkastelemaan menneitä tapahtumia ja niiden materiaaleja. 

Tulevat tapahtumat

Seminaari 28.9.2023: Miten työterveyspalvelujen käyttö riippuu sosioekonomisesta asemasta ja työkyvystä?

Työterveyshuolto, sen kohdentuminen ja oikeudenmukaisuus puhuttavat niin julkisuudessa kuin ammattilaisten keskuudessa. Riippuuko ihmisen terveys siitä, kuinka paljon työnantaja on valmis maksamaan työterveydestä? Entä jos on työtön tai työvoiman ulkopuolella?

Tervetuloa Kelan hybridiseminaariin kuulemaan, mitä tutkimusten perusteella nyt tiedetään suomalaisten sosioekonomisen aseman ja työkyvyn yhteydestä työterveyspalveluiden käyttöön. Kerromme tuoreista tutkimuksista, jotka valottavat asiaa, ja pohdimme niiden valossa työterveysjärjestelmän kokonaisuutta.

Lue tarkemmin työterveysseminaarin omalta sivulta.

Webinaari 5.10.2023: Sairauspäivärahakausien tarkistuspisteet – Kuntoutuksen ja työhön paluun toteutuminen -hankkeen loppuraportin julkistus

Sairauspäivärahakausien tarkistuspisteet: Kuntoutuksen ja työhön paluun toteutuminen -hankkeessa selvitettiin eripituisia sairauspäivärahakertymiä ylittäneiden henkilöiden kuntoutukseen osallistumista sekä ansiotyöhön ja muihin työmarkkinatiloihin siirtymistä. Hankkeessa arvioitiin myös vuonna 2012 sairausvakuutuslakiin ja työterveyshuoltolakiin tehtyjen muutosten (ns. 30–60–90-sääntö) vaikutuksia kuntoutukseen osallistumiseen ja eri työmarkkinatiloihin siirtymiseen sairauspäivärahakauden jälkeen.

Hankkeen loppuraportti julkistetaan 5.10.2023.

Lue tarkemmin hankkeen loppuraportin julkistamistilaisuuden omalta sivulta.

Seminaari 22.11.2023: Kela tutkii kuntoutusta –  rekisteröitymismenettely ja vaikuttavan kuntoutuksen toteuttaminen

elan kuntoutuspalveluiden järjestämisessä on kokeiltu rekisteröitymismenettelyä (REKKU) kilpailutuksen ohella. Tutkimuksessa on arvioitu rekisteröitymismenettelyn toimivuutta sekä tarkasteltu vaikuttavan kuntoutuksen ydinelementtejä.

Tervetuloa Kelan tutkimusyksikön järjestämään kaksiosaiseen seminaariin 22.11.2023 kuulemaan uutta tietoa ja keskustelemaan Kelan kuntoutuksen järjestämisestä ja vaikuttavan kuntoutuksen toteuttamisesta. Seminaari perustuu REKKU-tutkimuksen tuloksiin, tarkastelemme kuntoutuksen ydinelementtejä Kelan Oma väylä -kuntoutuksessa ja aikuisten sydänkuntoutuksessa.

  • Aamupäivän seminaari klo 8.30–12.00: Rekisteröitymismenettelyn toimivuus ja tulevaisuuden näkymät
  • Iltapäivän seminaari klo 13.00–15.45: Kohti vaikuttavan kuntoutuksen toteuttamista

Seminaarin kohderyhmä on erityisesti kuntoutuksen toteuttajat ja asiantuntijat. Voit osallistua joko jompaankumpaan päivän seminaareista tai molempiin.

Lue tarkemmin kuntoutusseminaarin omalta sivulta.

Menneet tapahtumat

Voit katsoa aiempien seminaariemme videotallenteita ja tutustua puhujien esityksiin myös jälkikäteen.

Jaa tämä artikkeli
Jaa sivu Twitteriin Jaa sivu Facebookiin